Blog

BLOG

14/05/2019 - iBCoaching neemt deel aan Trans4More

06 mei 2019

Voor de derde editie van Trans4MORE hebben Blenders, Thomas More, Netropolix, Salar en Events Catering Bevers / b-verse de krachten gebundeld om er ook dit keer weer een onvergetelijk netwerkevent van te maken. Dit jaar staat het thema 'Flourishing Organisations' centraal. Noteer 14 mei dus zeker in je agenda en schrijf je in!


Tijd om je eigen balans op te maken

Is je energie tegen de middag al zoek of ben jij degene die bruist van energie op de werkvloer? Heb jij ook het gevoel dat je na een drukke werkdag je to do-list alleen maar ziet groeien?

Martine en Kathleen maken samen met jou de balans op van jouw energievreters – en nemers.Bevlogenheid

15 maart 2019

Wat is bevlogenheid?

 

Bevlogenheid is “een positieve toestand van opperste voldoening, die gekenmerkt wordt door vitaliteit, toewijding en absorbatie”, aldus Bakker (2009).

Vitaliteit is de energie en veerkracht waarmee werknemers hun werk doen. Toewijding is de betrokkenheid, het enthousiasme en de voldoening ten aanzien van het werk en de organisatie. Absorptie is de focus en gedrevenheid waarmee werknemers opgaan in hun werk.

Bevlogen medewerkers vallen in positieve zin op bij hun collega’s en leidinggevenden, melden zich minder snel ziek, nemen meer extra taken op zich, zijn meer bereid om hun collega’s te helpen, lopen minder snel tegen een burnout aan en zijn – last but not least – productiever. Lees meer

Energiegevers, de key-to-succes

04 maart 2019 

Uit wetenschappelijk onderzoek over Vitaliteit en Bevlogenheid is gebleken dat het veel verstandiger is voor een medewerker om op zijn energiebronnen te leren focussen dan lang stil te staan bij de stressbronnen. Energie krijgen we op twee manieren, namelijk van de werkomgeving en van onze persoonlijkheid.

 

Factoren waarvan je medewerkers energie krijgen moet je koesteren en zorgvuldig bewaken. Lees meer